Környezetvédelmi nap 2019

KÖRNYEZETVÉDELMI NAP!

Az előző évekhez hasonlóan az szobi Ipolyvölgyi Sporthorgász Egyesület szervezésében ismét elvégezzük folyóink partján a tavaszi nagytakarítást. Az Egyesület ezúton értesít minden természetbarátot így természetesen horgásztársainkat is, hogy a hagyománnyá vált tavaszi Környezetvédelmi Nap 2019. április 13-án (szombaton) kerül megrendezésre.

Gyülekező 9:00 órakor a Horgásztanyán (kisvasút lámpás vasúti átjáró után balra az Ipoly felé eső épület). A horgászokon kívül természetesen mindenkit szeretettel várunk – családokat, fiatalokat, gyermekeket, időseket – akik szeretnének tisztább környezetben élni, pihenni, kirándulni. A vízpart nem csak a horgászoké, annak tisztasága közös ügye kell, hogy legyen mindenkinek aki szívesen tölti itt szabadidejét.

Terveink szerint a Duna és az Ipoly partját tisztítjuk meg a szeméttől az Ötös-hídtól Ipolydamásdig. Elképzelhető még Ipolydamásdtól Letkésig valamint Letkés és vízparti környéke de ez egyeztetést igényel még. A munkát 12:00-ig tervezzük, a szükséges eszközöket valamint a szemét elszállítását a Horgászegyesület biztosítja. A helyszínen harapnivalót és innivalót szintén biztosítunk. Örömünkre szolgál, hogy a szervezés költségeit minden évben jelentősen csökkentik a helyi érdekeltségű támogatóink felajánlásai, így általában eszközben és ellátásban a megjelentek rendelkezésére állhatunk egyre nagyobb mértékben. A program a Horgásztanyán ér véget 12:00 órakor.

Kérdéssel, javaslattal az Egyesület Környezetvédelmi Bizottságának vezetőjét Kunya Gergely horgásztársunkat a 70/594-6452 telefonszámon el lehet érni.

Üdvözlettel:                                          az IVSHE vezetősége